
Telefonun Kısa Tarihi
Telefonun icadı 19. Yüzyılın sonlarına doğru gerçekleşmiştir. Birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler arasında bilgi alışverişi sağlar. Telefonun çalışma prensibi ağızdan çıkan ses dalgalarının önce elektrik sinyaline çevrilmesi, ardından da alıcıya ulaştığında tekrar ses sinyaline dönüşmesi üzerinedir.
İlk olarak şehirlerde kurulan telefon şebekeleri zaman içerisinde gelişmiş ve uluslararası sistemler haline gelerek uydular yardımıyla tüm dünyada iletişimi sağlamıştır.
Telgraf Nedir?
Telgraf ise daha eskiye dayanır, 18.yy’ın sonlarında icat edilmiştir. İki merkez arasında, ortaklaşa işaretler kullanılarak haber veya belgelerin iletilmesini sağlayan bir iletişim düzenidir. İlk olarak tepelerin üzerine kurulan kulelerden bir ağ oluşturularak iletişim sağlanıyordu. Ancak daha sonra elektromanyetizma kullanılarak nokta ve çizgilerden oluşan bir kodlama sistemi oluşturuldu.
Daktilo Nedir?
Daktilonun icadı ise 19. yüzyılın başlarında gerçekleşmiştir. Bir klavye kullanılarak istenilen harflerin kâğıda mürekkep yardımıyla basarak yazı yazan daktilo makinesi, zaman içinde gelişerek elektronik daktilolara dönüşmüştür.
Çeşitleri Nelerdir?
BAKALİT TELEFONLAR, PORSELEN TELEFONLAR, PİRİNÇ, METAL TELEFONLAR, ASKERİ TELGRAFLAR, ESKİ TELGRAF ALETLERİ, MEKANİK TELEKSLER, ESKİ EMAYE DAKTİLOLAR, TEK TUŞLU DAKTİLOLAR, GAZETECİ DAKTİLOLARI, ÇANTA TİPİ DAKTİLOLAR, MEKANİK HESAP MAKİNELERİ, HER TÜRLÜ ANTİKA MEKANİK ALETLER, ANTİKA BUHARLI MAKİNELER
Günümüzde eski dönemlerde kullanılan bu makineler epey değer kazanmışlardır. Eğer sizin de elinizde bu makinelerden var ise ve değerlendirmek istiyorsanız, lütfen bizi arayınız..